Indiánnyár – pár fokkal még melegebb jön!

fall 3775574 1920

Anticiklon telepedett meg Közép-Európa fölött, amely meghozta az indiánnyárral járó enyhe őszidőt. Ez a kellemes egyhangúság még legalább egy hétig velünk marad az előrejelző modellek szerint, sőt néhány fokkal tovább melegszik az idő!

Péntektől kezdődően déliesre fordul a légáramlás, melynek hatására meleg levegő áramlik felénk dél felől és mind a minimumok, mind a maximumok terén napról-napra magasabb értékeket tapasztalhatunk.

Októberi indiánnyár
Folytatódik a vénasszonyok nyara – OMSZ

Részletek: Péntek hajnalban 3 és 9 fok közötti értékek lesznek a jellemzőek és változóan felhős égbolt várható. Kezdetben többfelé gomolyfelhők takarják az eget, szórványos csapadék is előfordul a nap folyamán, de pár órára kisüt a nap. A maximumok 17, 21 fok között váltakoznak, a magasabb értékeket dél-nyugaton mérhetjük.

Szombaton a hajnali ködfoltok után jobbára fátyolfelhős idő mutatkozik sok-sok napsütéssel. Vastagabb felhőzet az északi tájakon fordulhat elő, arrafelé egy-egy záporral is számolni kell. A 4, 12 fokos minimumok után 17, 22 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete és élénk délies légáramlat lesz a meghatározó.

Vasárnap is marad a felhős-napos idő hajnali ködfoltokkal. Kora reggel 5-13 fokig csökken a hőmérséklet, míg a legmelegebb órákban 18-24 fokos maximumokat mutatnak a hőmérők higanyszálai, de hétfőn és kedden is a vasárnapi jellemzők maradnak! (Változást a következő hét közepe hozhat.)